Brownies

 

Een recept van een collega waar ik stageloop. Zei een keer dat mensen het recept wel wilde hebben maar niet maakte voor de mensen op de afdeling. Daar wil ik wel gehoor aan geven in het nieuwe jaar. (2 januari 2017)

Origineel:
ingrediënten
150g ongezouten boter, in stukjes
300g pure chocolade, de helft fijngehakt en half grof gehakt
4 eieren
330g bruine suiker
1 theelepel vanille-extract
150g (1 kopje) zelfrijzend bakmeel
100g melkchocolade, gehakt in stukjes
100g witte chocolade, gehakt in stukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
Neem een ovenschaal of brownies schaal van 20cmx30cm en vet deze in.
Neem een kleine pan, neem de fijn gehakte pure chocolade, 2 eetlepels water en 150g boter in de pan. Roer op laag vuur gedurende 3 minuten of tot alles is gesmolten. Dit mag ook au-bain marie.
Doe de eieren, bruine suiker en de teelepel vanille in een mengkom, voeg hier de gesmolte inhoud van de pan aan toe en meng alles goed door elkaar. Eventueel met een mixer.
Zeef de bloem. Doe de gezeefde bloem en de rest van de chocolade (witte,melk en de rest van de pure) door het mengsel. En meng dit goed.

Lepel het beslag in de pan en dan bak gedurende 35 minuten, of tot het stevig is rond de randen, maar zacht in het midden.
Daarna 10 minuten laten afkoelen, en dan ongeveer 2 uur in de koelkast, of tot het is afgekoeld.

————-

Minder pure chocolade:

ingrediënten
150g ongezouten boter, in stukjes
150g pure chocolade, grof gehakt
4 eieren
330g bruine suiker
1 theelepel vanille-extract
150g (1 kopje) zelfrijzend bakmeel
175g melkchocolade, gehakt in stukjes
175g witte chocolade, gehakt in stukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
Neem een ovenschaal of brownies schaal van 20cmx30cm en vet deze in.
Neem een kleine pan, neem de fijn gehakte pure chocolade, 2 eetlepels water en 150g boter in de pan. Roer op laag vuur gedurende 3 minuten of tot alles is gesmolten. Dit mag ook au-bain marie.
Doe de eieren, bruine suiker en de teelepel vanille in een mengkom, voeg hier de gesmolte inhoud van de pan aan toe en meng alles goed door elkaar. Eventueel met een mixer.
Zeef de bloem. Doe de gezeefde bloem en de rest van de chocolade (witte choco en melk choco) door het mengsel. En meng dit goed.

Lepel het beslag in de pan en dan bak gedurende 35 minuten, of tot het stevig is rond de randen, maar zacht in het midden.
Daarna 10 minuten laten afkoelen, en dan ongeveer 2 uur in de koelkast, of tot het is afgekoeld.

Bron: http://morsels.com.au/2011/03/05/best-brownies-ever-gary-mehigans-triple-chocolate-brownies/