De verschillende stappen in de bereiding doen je keuken doen geuren naar verschillende groenten en kruiden. Zo krijgt dit recept bij ons de naam kip appeltaart.
Ingrediënten:
1/2 citroen
3 el olie
1/2 bakje verse munt (ongeveer 7 gr) fijngesneden
150 gr rijst
1/2 venkel (of 1 kleine venkel)
1/2 el milde paprikapoeder
1 theelepel kaneel
200 a 300 gr kipblokjes
1/5 zakje veldsla (ongeveer 35 gr)
Aantal personen: 2
Bereidingswijze:
Citroen schoonboenen, schil grof raspen en vrucht uitpersen. In slaschaal de citroensap met 1,5 el olie, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst met rest van citroensap, rasp en wat zout volgens instructie op verpakking gaarkoken. Intussen venkel schoonmaken en (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes schaven of snijden. Venkel door dressing scheppen en 10 min. laten staan. In kom 1,5 el olie mengen met paprikapoeder, kaneel, peper en zout naar smaak. Meng de Kipblokjes door het kruidenmengsel. In droge koekenpan kipblokjes samen met de olie op matig vuur in 10 min. rondom bruinbakken. Aan bakvet 100 ml warm water toevoegen en kipblokjes nog 5 min. zachtjes laten sudderen. Veldsla luchtig door venkel scheppen. Kipblokjes serveren met venkelsalade en citroenrijst.
Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R342780/kip-met-venkelsalade-en-citroenrijst