Ker­rie­kip met rijst en cas­hew­no­ten

 

Ingrediënten:
150 Gr Rijst
140 Gr Kipblokjes
halve Ui
halve Groene Paprika
150 ml Water
1 el Kerrie poeder
1,5 el Olie
500 Gr Tuinerwten en wortelen (uit blik)
37 Gr Gezouten cashewnoten

Aantal personen: 2

Bereidingswijze:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui grof. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Bereid een marinade met olie, kerrie, zout en peper. Doe de kip blokjes in de marinade en schep het mengsel om.

2. Roerbak de kip blokjes zonder extra olie in de wok goudbruin en al bijna gaar. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 4 min. Voeg het water toe, voeg de tuinerwten met worteltjes en de cashewnoten toe.

3. Verwarm het gerecht al roerend tot het kookt. Warm het nog ca. 3 min. door, zodat de tuinerwten en worteltjes warm zijn. Schep de rijst op borden en schep het mengsel erover.

Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R573156/kerriekip-met-rijst-en-cashewnoten