Ingrediënten:
15 gr boter
Paar blaadjes verse salie, fijngehakt
1/2 teentje knoflook
100 gr erwtjes (vers of uit de diepvries)
125 ricotta kaas
200 gr pasta
75 ml groente bouillon
125 ml slagroom
30 gr walnoten
Peper en zout
Sap van 1/2 citroen
Rasp van 1/2 citroen
Geraspte Parmezaanse kaas (om te garneren)
Verse munt (om te garneren)
Aantal personen: 2
Bereidingswijze:
Verhit de boter in een grote wok of hapjes pan en voeg de salie toe. Hak de knoflook fijn en bak deze in de boter licht bruin. Giet langzaam de bouillon, slagroom en citroensap er bij en laat 5 min pruttelen. Voeg de erwtjes toe en kook 3 min mee. Roer de ricotta er door totdat er een dikke witte saus is ontstaan (Bij een nog te waterige saus een volle theelepel meel toevoegen, 5 minuten mee koken). Haal de pan van het vuur en roer de walnoten en citroenrasp door. Breng op smaak met nog een beetje peper en zout.
Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af. Schep de pasta door de roomsaus en verdeel daarna over 2 borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en een beetje munt. De munt geeft een extra frisse smaak aan het gerecht.
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/pasta-met-citroen-roomsaus/