Gevulde Paprika uit de oven

 

Ingrediënten:
1,5 rode paprika
2 handjes geraspte kaas
tomatenpuree (klein kuipje)
ui (kleintje)
2 tomaten
1 knoflook

Aantal personen: 2 personen

Voorbereiding: Verwarm de oven voor, op 200 graden.

Bereidingswijze:
1. Snij de ui en de knoflook fijn.
2. Bak in een koekenpan de gesneden ui en knoflook tot de ui glazig is.
3. Snij ondertussen de tomaten en de halve paprika in blokjes.
4. Voeg de gesneden groente aan de koekenpan toe.
5. Voeg 3 theelepels tomatenpuree toe.
6. Laat het geheel 6 minuten pruttelen en breng het op smaak met peper/zout.

7. Snij de hele paprika dwars door de midden en plaats deze in een voor ingevette ovenschaal.
8. Verdeel de vulling uit de pan over de paprika.
9. Verdeel de kaas erover.

10. Plaats de ovenschaal in de voor verwarmde oven, bak het voor 20 minuten.

11. Als je ervoor hebt gekozen om de Rösti – Puur Aardappel erbij te eten, kan in 5 minuten tijd de aardappels geraspt worden. En 15 minuten baktijd zorgt ervoor dat beide recepten tegelijkertijd klaar zijn.