Gnoc­chi met wal­no­ten, wit­lof & ba­si­li­cum

 

Aantekening: Dit recept kan zurig zijn door de gegrilde paprika.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
500 gr gnocchi
250 gr witlof
50 gr walnoten
150 gr gegrilde rode paprika’s
7½ gr basilicum

Aantal personen: 2 personen

Bereidingswijze:
1. Bak in een grote koekenpan de gnocchi 10 minuten op een middelhoog vuur. Voorkom dat het aanbrand, schep regelmatig om.
2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes.
3. Hak de walnoten grof.
4. Verdeel de laatste 3 minuten de witlof over de pan en bak het mee met de gnocchi.
5. Laat de paprika’s uit lekken en pureer dit met een staafmixer tot een glad sausje.
6. Snijd de basilicum grof.
7. Verdeel de saus, de walnoten en de basilicum over de pan. Meng het geheel.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186071/gnocchi-met-walnoten-witlof-en-basilicum